KSC Event - 26 april 2019

Boost uw Design kennis & Maakbaarheid kennis

Dukaat 17 ,5751 PW Deurne

Event informatie

Dit event wordt georganiseerd door het Knowledge Sharing Centre in samenwerking met Craft-Education.

De doelstelling van dit event is het aanbieden van relevante informatie voor een designer. Informatie om te komen tot een goed en functioneel productdesign, bruikbaar en inzetbaar. Ook zullen een tweetal maakbaarheidstechnieken worden behandeld.

Sfeer, gezelligheid en vertrouwen spelen hierbij een belangrijke rol en zullen dan ook zeker niet ontbreken.

Onze sprekers Downloads
This event is made possible by:

Programma

  • 13.00 - 13.45 Ontwerp volgens het V-Model
  • 13.45 - 14.30 Inzet van de juiste materialen
  • 14.30 - 15.00 Koffie pauze
  • 15.00 - 15.45 Toepassen van hardmetaal
  • 15.45 - 16.30 Gieten van producten
  • 16.30 - 17.30 Culinair Slow BBQ - netwerken
  • 17.30 - 18.30 Taguchi een andere kijk op een design
  • 18.30 - 19.30 Vorm- en plaats tolerantie en PMI
  • 19.30 - 20.30 Borrel

Onze sprekers

Arno Sprengers

Knowledge Sharing Centre KSC

Arno Sprengers Teamleader bij ASML en initiatiefnemer van het KSC zal vertellen over het gebruik van het V-model tijdens het design proces. Samen gaan we door alle fases van het designproces van specificaties tot een maakbaar design. Hoe kan een gestructureerde manier van werken ons helpen bij het neerzetten van een goed product. Jarenlange ervaring in het engineering proces zal gedeeld worden en zal als bagage meegenomen kunnen worden.

Heeft gesproken over... Ontwerpen volgens het V-Model

Wonnie van Beek

MCB

Inzet van de juiste materialen Keuze van de juiste materialen is natuurlijk essentieel voor het neerzetten van een goed product. Wonnie van Beek geeft uitleg over de verschillende keuze mogelijkheden en zal u laten zien hoe MCB bij deze keuze kan ondersteunen.

Heeft gesproken over... Inzet van de juiste materialen

Henri Bertrand

CERATIZIT Nederland B.V.

Construeren met hardmetaal. Wat is hard metaal en hoe verwerk ik het in mij design. Wanneer en waarom zou ik het toepassen zijn een van de items waar we het over zullen gaan hebben.

Heeft gesproken over... Toepassen van Hard Metaal

Theo Smeenk

Smeenk Giettechnische Training & Advies

Toepassen van gieten om tot een product te komen. Deze techniek is vaak zeer interessant om toe te passen maar vaak ontbreekt de kennis om te komen tot een goed design om te kunnen gieten. Theo gaat jullie overtuigen dat deze techniek zeker niet vergeten moet worden. Dus wil je meer te weten komen over het toepassen van gieten dan zal dit verhaal zeker gaan helpen.

Heeft gesproken over... Gieten van producten

Frans Balemans

I@E Innovation @ Engineering

Ontwerpen volgens het v-model, engineeren met inzet van de juiste materialen. Hoe vinden we maximale kwaliteit tegen de laagste kosten? Door te testen, testen en testen. Herkenbaar? Sequentieel testen kost echter veel tijd om tot een betrouwbaar resultaat te komen. Met Design of Experiments denk je na over gestructureerde testen met als doel, verbeteren van kwaliteit, betrouwbaarheid, en duurzaamheid tegen verlaging van de kosten’.

Heeft gesproken over... Een andere kijk op design

Roy van Bussel

Craft Education

Vorm en plaat toleranties en PMI zijn veelbesproken items binnen de techniek. Het is de taal hoe we communiceren over de maakgrenzen die we aan ons product verbinden. Het op de juiste manier toepassen is natuurlijk essentieel. Roy van Bussel gaat ons vertellen over de juiste toepassing en zal zeker je kennisgrens hieromtrent verhogen.

Heeft gesproken over... Vorm– en plaats tolerantie en PMI

Contact

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacyverklaring*
X